Rate this item
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Odlučili smo proširiti vidike te smo po prvi puta nastupili na sajmu Marmomacc, koji se održavao od 30.rujna do 3.listopada u Veroni

Sajam Marmomacc najveći je svjetski događaj posvećen sektoru kamena, koji daje uvid u najbolje proizvodne tradicije i inovacije na svjetskoj razini, međunarodne projekte i inicijative koje promiču posebnost i bogatstvo prirodnog kamena i njegove potencijale u arhitekturi i dizajnu.
50. jubilarni Marmomacc održan je na površini od oko 77.000 četvornih metara, na njemu su se predstavila 1.524 izlagača iz 55 zemalja, a u četiri dana održavanja obišlo ga je oko 67.000 posjetitelja iz 150 zemalja.

Diateh je nastupio na zajedničkom štandu Županijske komore Split, površine 128 četvornih metara sa hrvatskim tvrtkama koje se bave vađenjem i obradom arhitektonsko-građevnoga kamena (Jadrankamen d.d.
Sprega d.o.o.,Brački kamen d.o.o.) i koje su predstavljale Hrvatsku na ovoj najvećoj smotri takve vrste
u svijetu.

Unutar sajma održanog na prostoru Veronafiere za zainteresirane strane kupce upriličen je zajednički obilazak hrvatskog štanda, kada su im predstavljene osobitosti hrvatskog sektora kamena te specifičnosti pojedinih izlagača.
Također, hrvatske su izlagače posjetile i generalna konzulica RH u Milanu, Iva Pavić, konzul gerant hrvatskoga konzulata u Trstu, Nataša Degiuli Kos, kao i predstavnici organizatora sajmova poput Veronafiere, Informa Exhibitionsa iz SAD-a i dr.

Za našu tvrtku ovakav način izlaganja pokazao se kao pun pogodak jer smo imali mogućnost prestaviti naše kvalitetne alate rame uz rame naših kupaca koji su mogli i sami posvjedočiti kvaliteti naših proizvoda. Također, stupili smo u kontakt sa novim potencijalnim kupcima iz cijeloga svijeta, s kojima su skopljeni i prvi poslovi. Diatehov tim se vraća sa Marmomacca sa velikim kapitalom i stečenim znanjem koje se već primjenjuje u proizvodnji kao i prodaji.

Sljedeće izdanje sajma Marmomacc održat će se u razdoblju od 28. rujna do 1. listopada 2016. a Diatehov se tim naveliko priprema za taj i druge izazove!

Verona - Marmomacc

Next Post Privredni vjesnik o Diatehu

Odgovori